Transborder Café:
Still Building Neighbourhood – Hva vi har lært og fremtidens visjoner for samfunnene i Barents.

18.02
18:00 - 20:00
Digital / Kirkenes / Murmansk
Gratis
Hybrid (Local and Digital)

Begrenset antall gratisbilletter til alle Transborder Cafés slippes på ticketco torsdag 11.02. Samtlige vil også bli streamet live til www.barentsspektakel.no og Stream Cube på torget.

Transborder Café:
Still Building Neighbourhood – Hva vi har lært og fremtidens visjoner for samfunnene i Barents.

Moderator: Torill Olsen
Vert i Murmansk: Maria Matveeva

Panel:Dr Jørn Holm-Hansen – Researcher at Norwegian Institute for Urban and Regional Research

Dr Ingrid Agnete Medby – Senior Lecturer in Political Geography At Oxford Brookes UniversityLars Georg Fordal – Head of the Norwegian Barents Secretariat

Vera Arntsen – International Coordinator Barents Sport, Barents Games

Valentina Likhshova – Psychologist and Human Rights activist

 

Barents-Quiz-Show: Daria Bolkhovskaya, Sonya Poguts, Anastasia Mostovaya, Roman Gladyshev

Musikk
: Piotr Makarov

Under Barents Spektakel 2021 inviterer Transborder Café til viktige grenseoverskridende debatter og diskusjoner for Barentsregionen. 

Kryssing av grensa og samarbeide med våre naboer en en viktig del av det å være Barents-borger – i flere tiår har folk i regionen vært vant til å krysse grenser; for handel og utveksling av varer, og i de siste årene, for shopping, turisme og samarbeid. ‘Barentsgenerasjonen’ – mennesker som aldri har opplevd en tid med lukkede grenser – er i dag på vei til å bli beslutningstakere og ledere i våre samfunn. Deres erfaringer med grensekryssende samarbeid og grensepasseringer, gir regionen en unik fordel.

Ved hjelp av digitale løsninger blir torsdagens utgave, organisert av Barentssekretariatet, sentrert rundt den nylig publiserte rapporten ‘Still Building Neighbourhood’, som viser hvordan kunnskapsoverføring alltid har vært (og fortsetter å være) et tilbakevendende tema i samarbeidet mellom norske og russiske partnere. Hva sier denne rapporten om samarbeid, tillit og ideer rundt likestilte partnerskap? Hva er de varige effektene av disse nettverkene? Og hvordan vedlikeholder vi dem gjennom nåværende utfordringer?

Vi søker etter å finne de viktigste brikkene i puslespillet, og å forstå hva som skaper et godt naboskap i Barents grenseland, samt hvilke hindringer som kan komplisere disse visjonene. Panelet for denne diskusjonen vil inkludere norske og russiske akademikere, representanter fra sivilsamfunnet og det norske Barentssekretariatet.