18.02 - 20.02
Tor 20:00
Fre 20:00
Lør 20:00
Søn 16:00
Aurora Kino
kr 105 - 125
Local with Social Distance

TIFF ESSENTIALS

TIFF Essentials

Årets utgave av Barents Spetakel tar opp konsekvensene av Covid-19-pandemien i et filosofisk perspektiv. Sakte endrer vi vår livsstil, og vi har alle blitt vant med både albuhilsninger og Zoom-fester.  Samtidig har vi blitt nødt til å reflektere over hva som virkelig betyr noe i livene våre – er det helsa, vennskap, natur eller kultur? Tromsø Internasjonale Filmfestival ble i januar arrangert som en heldigital festival. Vi erfarte at digitale festivaler er helt ok, men det som er essensielt for oss er å få møte vårt publikum i kinosalene og dele filmopplevelsene sammen med andre. Vi er derfor veldig glade for at vi nå kan presentere filmprogrammet TIFF Essentials for publikummet i Kirkenes.

TIFF Essentials er et samarbeid mellom Tromsø Internasjonale Filmfestival, Barents Spetakel og Aurora Kino. Vi presentere følgende filmer:

Kjøp billetter her: Gunda // Gritt //  Sound of Metal //  Ninja Baby // Goodbye Soviet Union // Lockdown

Torsdag 18.02 (20:00)

Gunda er en vakker og betimelig påminnelse om hvor verdifullt livet er for alle levende vesener. Livet på en bondegård er i alle fall innenfor rekkevidde om du henger deg på dokumentaren om grisen Gunda. Filmen er regissert av russiske Viktor Kossakovsky, og han står sammen med Kirkenes egen Egil Haaskjold Larsen for filmens nydelige foto.

Fredag 19.02 (20:00)

I TIFFs program Film fra Nord: Lockdown har tre filmskapere dokumentert den pågående pandemien sett fra nord:

Relative Risk er regissert av Inge Wegge fra Lofoten. Da pandemien kom til Norge frarådet myndighetene folk om å dra på fjellturer. Filmen undersøkes hvordan friluftsliv og menneskets bruk av naturen til fjellturer, klatring og topptur henger sammen med helse, ansvar og risiko.

I Ealát følger vi filmskaper Elle Márjá Eiras familie i ulike sesonger sammen med deres reinsdyrflokk.  Eálát er en historie om å leve og overleve som reindriftssame i en merkelig tid.

Regissør Carl Christian Lein Størmer fulgte flere personer i Tromsø i de seks første ukene av lockdown og starten av pandemien. Hans film Alt blir bra? Everything is Gonna be Okay? handler om hvordan disse menneskene prøver å forstå, tolke og håndtere at selve eksistensen deres blir snudd på hodet.

Lørdag 20.02 (20:00)

Vi er glade for å presentere førpremiere på den norske spillefilmen Gritt som er regissert av Itonje Søimer Guttormsen. Her følger vi den norske kunstneren Gritts stadige forsøk på å prøve å passe inn samtidig som hun skal opprettholde sin alternative stemme. Gjennom tragikomiske situasjoner og poetiske betraktninger avdekker filmen samfunnets og kunst- og kulturlivets trange rammer.

Søndag 21.02 (16:00)

Ninjababy var TIFFs åpningsfilm i år, og vi er glade for å presentere førpremiere på denne komedien med brodd. Hovedpersonen Rakel møter livets store utfordringer og kontrastene mellom ungdommens trivialiteter og voksenlivets realiteter blir store.

Søndag 21.02 (18:30)

Sound of Metal er et gripende drama om trommeslageren Ruben som helt plutselig mister hørselen. Dette er en dypt humanistisk film som gjennom et fantastisk lydbilde gir deg helt nye perspektiver på verdien av hørselssansen eller mangelen på den.

Søndag 21.02 (21:15)

Goodbye Soviet Union er en hjertevarm komedie fra Sovietunionens siste dager. Historien fortelles gjennom den unge gutten Johannes og hans eksentriske familie som er ingrian-finner, en finsktalende minoritet i Estland. Dette er en fargerik film om det å høre til i Sovietunionen samtidig som man lengter etter både friheten og godteriene i Vesten.