Russiske satellitter:
Murmansk

17.02-21.02
17:00 - 22:00
Kirkenes / Murmansk
Gratis
Hybrid (Local and Digital)

Russiske satellitter:
Murmansk

I år vil Barents Spektakel også ta plass på andre siden av grensa, men i form av satellittarrangementer. Blant annet så vil Transborder Café streames live til Center of Contemporary Art “21 A” i Murmansk, kunstverk vil bli delt med Second School in Nikel, og den digitale workshopen ‘Travel Guide to Norway/Russia’ vil finne sted ved Vyhod media center i Petrozavodsk.

Dobbelkonserten med Arkhangelsk Music Week som er utsatt til mai er også en del av disse russiske satellittene.

Kirkenes / Murmansk

‘Light Telephone’

Når vi ser at lyset endrer seg, hvilke signaler blir da sendt? Hvem står bak disse endringene? Hva er det som blir kommunisert? Og hvordan responderer vi?

Evgeny Goman og Torbjørn T. Sandnes vil i samarbeid med Barents Bird i Murmansk og Pikene på Broen i Kirkenes sette opp et interaktivt eksperiment som vil sende lyssignaler på tvers av den norsk-russiske grensen. På denne måten kan vi få kontakt og la kreativiteten flyte gjennom farger, mønstre og sekvenser. På hvert sted vil det være et instrument, og i hvert galleri et kontrollanlegg. Kontrollanlegget i Kirkenes vil bli plassert inne på Terminal B i gågata. 

I år kan vi ikke samles fysisk, men er det likevel mulig å skape gode forbindelser på tvers av grenser?

 

 

I år kommer Tromsø International Film Festival til Kirkenes og Murmansk under Barents Spektakel 2021!

TIFF Essentials vil fokusere på filmer som utforsker årets festivaltema angående hva som er essensielt i livet, og hvordan vi takler pandemien her oppe i nord. 

Prosjektet er utviklet i samarbeid mellom Tromsø International Film Festival, Aurora Kino Kirkenes og Barents Spektakel. Les mer om filmene og hent dine billetter på: www.barentsspektakel.no