North 7:
Den flyvende bar ‘Knife 8’

17.02 - 21.02
Ons 18:00 - 20:00
Tor 15:00 - 20:00
Fre 15:00 - 20:00
Lør 11:00 - 20:00
Søn 11:00 - 15:00
Gågata
Gratis
Local with Social Distance

North 7:
Den flyvende bar ‘Knife 8’

Sever-7 – en gruppe kunstnere utgått fra den eksperimentelle forskningsbasen som ble grunnlagt i 2013 av en gruppe utdannede venner fra St.Petersburg State Secondary Art School og ProArte Foundation School for Young Artists. Kunstnerne etterforsker nasjonale sammenhenger og tar lite hensyn til eksisterende institusjonelle rammeverk og trender.

Sever-7 ‘kommer tilbake’ til Barents Spektakel for å presentere en reinkarnasjon av deres omreisende prosjekt – spøkelsesbaren Knife 8. Den forrige versjonen ble gjennomført av gruppen i 2016 i den forlatte Sjømannsklubben i Kirkenes. I år transformeres verket til ‘The Ghost knife’, som vil kunne kutte nasjonale, geografiske, og politiske grenser, og stereotypier og konvensjonelle kunstordninger.

Denne gangen vil baren ‘Knife’utvikles eksternt av gruppen med assistanse fra frivillige. Festivalteamet vil så ta gjester med på en tradisjonell ‘beruset sledetur’ fylt med aroma fra sibirske røtter og bær fra Volgaregionen, hvor det blir vist en film om drikkekulturen i Russland basert på fortellingene til William Pokhlyobkin.

Sledens design minner om en sofa, som i russiske eventyr blir brukt som transportmiddel for den litt enkle helten Ivan den dumme – som tilslutt viser seg å være den smarteste på grunn av sin lette og ukonvensjonelle tilnærming til livets vanskeligheter. Baren ligner også på en gammel støvel som ofte ble brukt for “å blåse opp” en samovar, men som nå er forvandlet av et sprøtt, selvlært geni til et bevegelig kinetisk objekt. 

Som en del av prosjektet vil publikum få se en video tatt av kunstnerne ved Antrop-1 feltstasjon, fylt av en stemning man forbinder med det å vandre gjennom forlatte landskap, poetikken til nyere middelalder, og den manuelle teknologien fra tiden rundt det teknologisk-vitenskapelige verdenssynets kollaps.

«Flying Bar Knife 8» er utviklet med Pikene på Broen for Barents Spektakel 2021.