Janna Thöle-Juul:
Jeg volder varsomt

17.02 - 21.02
Ons 18:00 - 20:00
Tor 15:00 - 20:00
Fre 15:00 - 20:00
Lør 11:00 - 20:00
Søn 11:00 - 15:00
Lokstallen
Gratis
Local with Social Distance

Janna Thöle-Juul:
Jeg volder varsomt

«Jeg volder varsomt» er utviklet med Pikene på Broen for Barents Spektakel 2021.

I Pasvikdalen finner vi et spesielt økosystem som er viklet inn i vår egen historie – fra istiden til steinalderen, til nyere fortid med krig, sult, vannkraft, samt voksende turisme, bevaring av naturen og forskning, og som fortsetter inn i vår nåtid.

I de industrielle omgivelsene til Lokstallen har Janna Thöle-Juul hatt en serie personlige møter med trær. I Lokstallen presenterer hun et nytt skulpturelt arbeid og en serie tekster som tar for seg opplevelser knyttet til bevegelse, inngrep og omsorg, røtter, vold og ømhet, arr, jordskorpe, alt det usynlige som ligger under, og naturen vi deler over grenser.

Hvordan ser man på et enkelt tre? Eller økosystemet det er en del av? Hvordan endrer konteksten og omgivelsene vårt syn på dette levende treet? Hvordan defineres rommet dette treet skaper?

«Jeg volder varsomt» er en del av en langsiktig tilnærming fra Thöle-Juul for å bygge kinetiske skulpturer som går i partnerskap med trær. Prosjektet inkluderer også de «såkalte» lavere sansene som lukt og smak, noe hun er kjent for å fokusere på i utstillingssammenheng.