Britt Hennie Halvorsen:
Så nær

17.02 - 21.02
Ons 18:00 - 20:00
Tor 15:00 - 20:00
Fre 15:00 - 20:00
Lør 11:00 - 20:00
Søn 11:00 - 15:00
Terminal B
Gratis
Local with Social Distance

Britt Hennie Halvorsen:
Så nær

Britt Hennie Halvorsen jobber to- og tredimensjonalt med det tradisjonsrike materialet ull. Gjerne i kombinasjon med lydbilder skapt i samarbeide med partner; lydkunstner og komponist Nils P. Johansen.

Under Barents Spektakel 2021 får kunstneren hele 2. etasje på Terminal B til disposisjon, og jobber nå med en storskala og koronavennlig ull-installasjon; et tekstilt lydverk som gir assosiasjoner til fortid, nåtid og framtid. Betrakteren trer fysisk inn i verket, blir en del av det og sanser rommet gjennom materiale, lyd og lukt. Fra svevende ullvegger synger eldre og yngre norske, finske og russiske stemmer til oss som en samtale over tid og rom – og knytter sammen det som har vært med det som kommer.

Sitat: «Jeg vokste opp under skyggen av atomprøvesprengninger i nord. Storpolitisk spill satte harde skillelinjer mellom oss. Det var dem, og det var vi. Nye tider kom, og vi kunne forsiktig nærme oss hverandre i dialog, samarbeide og skape nye vennskap. I dag mer enn noen gang er det viktig å verne om disse skjøre forbindelsene.»

«Så nær» er utviklet med Pikene på Broen for Barents Spektakel 2021, og det er en del av festivalprosjektet ‘det gode liv’ / The Sweetness of Living.

Med stor takk til: Elliina Peltoniemi, Sylvi Hollman, Daniil Efremov, Ekaterina Efremova, Gunnar B. Halvorsen og Luna Aareskjold Drecker